Ing. Miluše Macková - 7. na kandidátce

Na sedmém místě v kandidátce KDU - ČSL do voleb Krajských zastupitelstev Vám představujeme Ing. Miluši Mackovou. V současné době vykonává funkci zastupitelky města Kuřim a také je první místostarostou občanského sdružení Orel ČR. V dalším volebním období se chce zasadit o podporu občanských sdružení, která účelně naplňují volný čas dětí a mládeže, dále o kvalitní sportovní zázemí, cíleně zaměřit grantovou politiku a chce pomoci prosadit projekt Region Pas.

Miluše Macková vystudovala stavební fakultu VUT v Brně a poté pracovala v tomto oboru jako projektantka se specializací na oceňování stavebních prací. Později se stala spolumajitelkou soukromé formy, která se zabývá návrhy interiérů a zakázkovou výrobou nábytku.

Do KDU - ČSL vstoupila v roce 2001. V letech 2007 - 2010 se stala místostarostkou města Kuřim, ve kterém žije od svého narození, a byla jí svěřena oblast investiční výstavby města. V této funkci tak mohla zúročit nabyté profesní zkušenosti a znalosti, ale i své velké pracovní nasazení, které někdy sama považuje za příliš velké. V současnosti působí v zastupitelstvu města Kuřim a pracuje jako první místostarostka občanského sdružení Orel. O tomto zaměstnání říká, že obvyklé tvrzení - práce se stala koníčkem, pro ni platí přesně naopak. Dvacet let vykonávala v Orlu mnoho funkcí dobrovolně ve svém volném čase, než se jí tyto aktivity staly profesí. A vykonává je o to lépe, protože s činností Orla má bohaté zkušenosti.

Miluše Macková je vdaná a má dvě dospělé děti. Ve volném čase se ráda věnuje práci na zahrádce, především pěstování okrasných dřevin, kaktusů a bylinek. Od pracovních povinností se oprostí při občasných vyjížďkách na kole anebo také na procházkách se svou psí kamarádkou Bessi.

Priority, které chce Miluše Macková prosadit:
(pro okres Brno-venkov)

1. Podpora občanských sdružení, která účelně naplňují volný čas dětí a mládeže
  2. Kvalitní sportovní zázemí, cíleně zaměřit grantovou politiku
  3. Projekt Region pas: nedáme Vám peníze, ale pomůžeme Vám ušetřit - pomocí Region pasu může uspořit každá domácnost, podnikatel, občanské sdružení, mladá rodina i senioři