První krajské hasičské závody

První srpnovou sobotu, 4. 8., se v Brně konala první jihomoravská soutěž dobrovolných a profesionálních hasičů v požárním sportu. Nejdříve probíhaly soutěže odděleně, profesionální hasiči závodili v Brně - Líšni a dobrovolní hasiči na stadionu VUT na Palackém vrchu, kde se poté všichni sešli a od 11:30 probíhaly závody v závěrečných disciplínách. Především se jednalo o soutěž v požárním útoku.

Na stadionu VUT pan Juránek pozdravil účastníky i diváky těchto hasičských soutěží. Celý závod pořádal Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje (HZS JmK) spolu s jihomoravským Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska (SH ČMS) a s Moravskou hasičskou jednotou (MHJ).

Na startovní čáry nastoupilo šest družstev za profesionální sbor hasičů, za dobrovolný sbor pět družstev ženských a sedm mužských a MHJ reprezentovalo jedno družstvo mužů.  Po sečtení všech bodů v ženské kategorii celkově zvítězilo družstvo z Ivanovic na Hané a v mužské družstvo z Mistřína.

Další článek - HZS JmK

Další fotky