Tisková zpráva 9. 7. 2012

TISKOVÁ ZPRÁVA ZE DNE 9. 7. 2012
Volební kampaň KDU ČSL začala ihned po volbách do krajských zastupitelstev v roce 2008.
Po dvě volební období jsme byli ve vedení kraje a položili jsme jeho základy.
Ve třetím volebním období jsme zůstali v opozici a po dvou letech, po vypovězení koaliční smlouvy ze strany ODS, se KDU-ČSL do krajské reprezentace vrátila. Jako koaliční partner jsme měli tyto podmínky:
1)    Ukončení proplácení poplatků u lékaře (krajský rozpočet na poplatky nemá dostatek prostředků).
2)    Vyškrtnutí projektů jako např. Archeopark Pasohlávky, Curlingová hala při gymnáziu Matyáše Lercha atd. z dotace EU.
3)    Vypsání tendru na železnici (ještě není splněno, ale zásadní kroky byly uskutečněny).
Nyní máme na co navázat. Jdeme do krajských voleb s heslem: JSME SPOLEČNĚ NA JEDNÉ LODI. Představujeme vám řešení, které budeme prosazovat ve volebním období 2012 - 2016. Jako odpověď na růst cen přicházíme se slevovým systémem společných nákupů. Přicházíme s REGION PASY, které šetří vaše peněženky, šetří vaše rodinné rozpočty.
V uplynulé době se nám podařilo vybudovat víceleté financování sociálních organizací. V době, kdy se o krizi ještě vůbec nemluvilo, jsme vybudovali stabilní systém pro fungování sociální pomoci v našem kraji.
Rodinné pasy jsou nyní již fungující sítí a slouží jako nástroj spolupráce Jihomoravského kraje a rodin, senior pasy jako nástroj spolupráce Jihomoravského kraje a seniorů.
Nyní chceme přinést Jihomoravskému kraji REGION PASY. Záleží nám na každém občanovi žijícím v Jihomoravském kraji. Žádná obec ani městská část pro nás není příliš malá. Chceme vytvořit fungující síť jako nástroj spolupráce Jihomoravského kraje s městy, obcemi, občanskými sdruženími, družstvy, živnostníky a všemi občany, žijícími na území Jihomoravského kraje.
Chceme náš projekt postavit na myšlence "Čím je nás více, tím je nám lépe." Pro vlastníky REGION PASŮ plánujeme ušetřit minimálně 15% ceny energií a u mobilních tarifů 60% ceny prostřednictvím společného nákupu těchto služeb, které platí v této době běžný občan.
REGION PAS navazuje na Rodinné pasy a na Senior pasy, které úspěšně pomáhají cílovým skupinám.
Tímto projektem představujeme pokračování nastoupené cesty, která je založena na systému společného nákupu. Zvýhodněné sazby dosáhneme vytvořením kupní síly, kterou spolu s Jihomoravským krajem a občany žijícími na jeho území vytvoříme. Čím více nás bude, tím více můžeme ušetřit. Jsme na jedné lodi - jestliže dají voliči hlas KDU-ČSL, umožní prosazení této myšlenky.
VÍTEJTE NA PALUBĚ.